Golfbaan in Ontwikkeling


2020: Een 27 holes-golfaanbod tijdens de transitie naar 9-holes in 2021

Dorhout Mees heeft in 2018 de beslissing genomen om een groot deel van haar golfaanbod af te stoten. De reden voor deze beslissing is de teruglopende golfmarkt en de risico’s voor de onderneming om het product van 36-holes golfbaan inclusief golfcafé rendabel draaiend te houden. 

Op de huidige oranje-, rode en witte baan zal in 2021 een groot zonnepark worden  gebouwd. Een investering die de continuïteit voor de onderneming Dorhout Mees veilig stelt en het toekomst perspectief voor de golfafdeling van de onderneming verbeterd.

Gedurende 2020 zal de blauwe baan die recht tegenover het hotel ligt worden gerestyled tot een 9-holes golfbaan met een kwaliteitsniveau die vergelijkbaar moet zijn met de top 10 golfbanen van Nederland. Het clubhuis zal op termijn worden gevestigd in het Hotel. In verband met de transitie, en de verbouwing van de blauwe baan zal gedurende 2020 op de volgende lussen worden gespeeld: Oranje, Blauw (ook gedeeltelijk open tijdens de verbouwing) en een combinatie van rood en wit.

De (nieuwe) rode lus is een tijdelijke baan die alleen in 2020 zal worden aangeboden aan de golfers.  U begint uw ronde golf dan op wit 1 (wordt rood 1) , vervolgens loopt u naar wit 9 (wordt rood 2), dan speelt u vanaf tee rood 1 (wordt rood 3) naar de green van rood 3 (is een nieuwe par 3) en vervolgens vervolgt u de rode lus zoals u die gewend bent (rood , 4, 5, 6, 7, 8 en 9).  Er wordt momenteel samengewerkt met de NGF aan een nieuwe scorekaart én NGF rating.

Op deze pagina zullen wij u ook op de hoogte houden van de ontwikkelingen rondom onze nieuwe blauwe baan en de ontwikkelingen rondom het nieuwe clubhuis.