Fantastische finale Aphrodite Cup in Vejer de la Frontera


Finale in Vejer de la Fronteradoor Marjan Bootsma

Op vrijdag 4 november was het zo ver! Arie en ik gingen in alle vroegte richting Schiphol om het vliegtuig naar Sevilla te pakken. Op het vliegveld ontmoetten wij Jan en Jacqueline Alofs van Choice Travel. Zij hadden alles tiptop geregeld en met heel veel zin in een geweldige golfvakantie stapten wij in het vliegtuig.

Na een voorspoedige vlucht en na een 2 uur durende busreis kwamen wij aan op onze bestemming, Montenmedio Golf & Country Club in Vejer de la Frontera. Een schitterende haciënda midden in de natuur van Andalusië. Wat een geweldig mooi hotel en wat een hartelijke ontvangst! De koffers werden naar de kamer gebracht, de golftassen naar het clubhuis, kortom alles prima verzorgd. Na ons opgefrist te hebben, konden wij onder het genot van een hapje en een drankje kennis maken met de andere finalisten en aanhang. Een bont gezelschap dat van plan was er een fijne week van te maken.

De volgende dagen waren, indien gewenst, gevuld met golf. Nou, dat was geen straf.
De Montenmedio golfbaan  (6260 meter, 18 holes, par 72) is uniek. De baan is omgeven door bossen van wilde olijfbomen, eiken en dennen. Montenmedio biedt een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan en witte dorpjes zoals o.a. Vejer. Ook de Afrikaanse kust is vanaf sommige holes te zien. Het spelen op deze baan is altijd leuk en verrassend, geen hole is hetzelfde, bovendien is de flora en fauna zeer de moeite waard. Ooievaars, koereigers, ibissen, salamanders, wilde paarden, etc. hielden ons gezelschap, je keek je ogen uit!

Op donderdag was de grote finale. Alle finalisten werden alvorens te gaan spelen eerst op de foto gezet. Daarna konden wij, nadat Jan Alofs officieel had vermeld welke club wij vertegenwoordigden, aan de wedstrijd beginnen.
Het weer was mooi, Janny en Henk bleken leuke medespelers. Kortom het was weer genieten. Na ruim 5 uur gespeeld te hebben kwamen wij als laatste team aan in het hotel waar een heerlijke paëlla wachtte.
’s Avonds tijdens het diner werd de winnaar bekend gemaakt, het was Herman Berteler van
GC De Lage Mors in Delden. Helaas heb ik niet dé prijs in de wacht kunnen slepen, maar …..wel de prijs voor de longest drive.
Dat is op z’n minst verrassend te noemen!

Het is een heel leuke reis geweest, waar Arie en ik enorm van genoten hebben.

Jacqueline en Jan, heel hartelijk dank!