Topgolf


Topgolfbeleid Golfclub Dorhout Mees

Inleiding:
Golfclub Dorhout Mees heeft ten doel het bevorderen en beoefenen van het golfspel en het bevorderen van het onderlinge contact tussen haar leden. Deze doelen worden m.n. gerealiseerd door het organiseren van golfwedstrijden voor alle leeftijdscategorieën en voor zowel dames, heren alsmede de jeugd. Naast de clubwedstrijden wordt er ook meegestreden in de landelijke NGF Competitie door teams in verschillende klassen. De golfclub staat bekend om zijn gezellige en laagdrempelige sfeer.

Doel:
Het doel van het Topgolfbeleid is om spelers die willen groeien in golf te stimuleren. Dit wil de club faciliteren door competitievere elementen in het programma op te nemen. De leden die hier interesse in hebben worden meer uitgedaagd in daarvoor georganiseerde wedstrijden, trainingsprogramma’s en begeleiding in samenwerking met de golfacademie en deelname op een hoger niveau in de NGF competitie.
Het aanbieden van Topgolf aan de leden die hogere sportieve (golf) ambities hebben, dient een bindend karakter te hebben voor de huidige leden en een wervend karakter voor nieuwe leden.

Topgolfcommissie:
Topgolf wordt binnen de golfclub ontwikkeld en uitgevoerd door de Topgolfcommissie. Deze commissie bestaat initieel uit een bestuurslid met als takenpakket Topgolf en de PGA Pro van de golfacademie. Bij het groeien van het Topgolf programma en het toenemen van het aantal deelnemers kan de commissie met een of meerdere personen worden uitgebreid.
Bij het ontwikkelen en uitvoeren van het wedstrijdprogramma zullen leden van de wedstrijdcommissie assistentie verlenen.

Topgolf programma:
Topgolf bestaat uit drie onderdelen die aan elkaar gerelateerd zijn maar waar men ook afzonderlijk aan kan deelnemen (m.u.v. de NGF competitie).

1. Laddercompetitie
De laddercompetitie is een leuke manier om met andere spelers een keer matchplay te spelen. Elke twee weken krijg je een nieuwe tegenstander toegewezen die bij jou in de buurt staat op de golfladder. Je speelt hierdoor tegen iemand van ongeveer hetzelfde niveau. Men bepaalt zelf wanneer de wedstrijd wordt gespeeld, op welke lussen en hoeveel holes er worden gelopen. De enige regel die vast staat is dat er zonder handicapverrekening wordt gespeeld.
De laddercompetitie wordt gespeeld in de periode eind maart – oktober. Inschrijven kan via de app Clubladder of via http://www.sportconnexions.com.

2. Dorhout Mees Money Cup
De Dorhout Mees Money Cup is afgeleid van de FEDEX-cup op de Amerikaanse PGA -tour. Met elke wedstrijd op de Topgolf kalender vallen punten te verdienen. Deze kalender bestaat deels uit gewone clubwedstrijden en deels uit een aantal specifieke Topgolf wedstrijden. Hoe hoger de klassering in de wedstrijd hoe meer punten je verdient. Deze punten bepalen de klassering in de Money Cup. De Money Cup heeft een prijzenpot waarvan de grootte afhankelijk is van het aantal deelnemers. Het prijzengeld wordt verdeeld conform de verdeelsleutel gebaseerd op de gewonnen punten

Schema van te verdelen punten:
(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

 

Deelname aan de Money Cup kost € 10,- per wedstrijd .

Deze kosten komen bovenop de wedstrijdbijdrage voor de dagprijzen. Daarnaast betaalt men éénmalige een inschrijfgeld van €25,-. Inschrijfformulieren zijn bij de receptie verkrijgbaar. Om deze wedstrijden competitiever en uitdagender te maken is de spelvorm netto strokeplay.
De wedstrijden die punten opleveren voor de Money Cup zijn:

• De maandbekers. Vanaf maart t/m oktober wordt er maandelijks een maandbeker georganiseerd. Er wordt tijdens de maandbeker netto strokeplay gespeeld vanaf een afslagplaats naar keuze. Single handicappers spelen vanaf de backtees.
• De laddercompetitie.
• Matchplay kampioenschap. Informatie volgt.
• Strokeplay kampioenschap. Een 2-daags evenement dat wordt gespeeld over 2 x 18 holes, vanaf de backtee en er wordt bruto strokeplay gespeeld.
• 4 Majors. De Majors gelden als de uitdagendste wedstrijden van het jaar. Elke Major krijgt een ander thema.
• Henk Ketelaar Trofee.
• De Dorhout Mees Money Cup Finale. De afsluiting van de Money Cup en na afloop van deze wedstrijd wordt de Money Cup uitgereikt.

3. NGF competitie
Deelnemen aan de NGF competitie betekent Golfclub Dorhout Mees vertegenwoordigen in landelijke wedstrijden.

Door op een hoger niveau competitie te spelen generen we naamsbekendheid en verwachten we dat we competitieve spelers voor onze club kunnen behouden en zelfs nieuwe leden kunnen aantrekken. Topgolf zal zich als eerste richten op drie teams, te weten Dames 1 en Heren 1 en 2. Ieder team zal bestaan uit minstens 8 personen. Vanaf 2020 willen we twee seniorenteams hieraan toevoegen (1 dames- en 1 herenteam).
Leden die willen deelnemen aan de Topgolf NGF competitie kunnen zich aanmelden bij de Topgolfcommissie. Daarnaast zal de Topgolfcommissie ook spelers scouten tijdens reguliere clubwedstrijden en trainingen. De selectieprocedure bestaat uit het spelen van een 9-holes rondje golf met een lid van de Topgolfcommissie en een korte test van de golf Pro. Eenmaal geselecteerd, worden zij begeleid bij hun training. De speler krijgt o.a. 10 groepstrainingen met de overige Topgolf deelnemers (vereist is een deelname aan minimaal 8 trainingen) en gratis drivingrange golfballen voor trainingsdoeleinden.

Daar er in deze spelers wordt geïnvesteerd dienen zij in te stemmen met een zg. spelerscontract. In het spelerscontract is bijvoorbeeld opgenomen dat de speler in 2019 namens de Golfclub Dorhout Mees deelneemt aan de NGF competitie en dat de speler deelneemt aan tenminste 6 Topgolf wedstrijden. Verdere rechten en plichten zijn opgenomen in het spelerscontract.

Alle A-leden, ongeacht hun handicap, kunnen zich aanmelden voor de selectie, bel of mail hiervoor naar Bert Spanjaard, coördinator Topgolf;

E-mail : topgolf@dorhoutmeesgolf.nl
Tel.      : +31 (0)6 5225 8777