Restaurant


Proef onze passie en ervaar wat Restaurant Dorhout Mees in huis heeft. Restaurant Dorhout Mees is dé plek waar smaak, beleving en pure passie samenkomen.  Elegant, eigentijds en sfeervol. Laat je verrassen door onze chef-kok met bijzondere culinaire hoogstandjes in ons huiselijke restaurant.

Lunchkaart


Broodjes

Zachte bolletjes wit of bruin, met:

Jonge kaas of oude kaas  – 3,-
Boerenham – 3,25
Boerenham & kaas – 4,-
Gezond – 6,-
Rosbief – 3,50
Gerookte zalm – 6,-
Kroket – 4,-
Huisgemaakte gehaktbal – 8,50


Stokbroodjes wit of bruin, met:

Jonge of oude kaas – 6,-
Boerenham – 6,50
Boerenham & kaas – 7,-
Gezond – 9,-
Brie – 8,50
Rosbief – 7,-
Gerookte zalm – 10,50
Warme beenham – 10.-

Carpaccio – 9,50


Tosti’s

Boerenham/kaas – 5,-
Kaas – 4,-
Toscaanse – 5,-


Uitsmijters

Kaas – 9,-
Boerenham – 9,-
Boerenham & kaas – 9,-
Spek – 9,-
Spek & kaas – 9,50
Rosbief – 9,-
Rosbief & kaas – 9,50
Uitsmijter Dorhout Mees – 10,50-
Diverse omeletten vanaf – 8,50


Soepen

Wildbouillon – 6,-
Tomatensoep – 6,50
Champignonsoep – 5,50-
Uiensoep – 6,50


Dinerkaart


Voorgerechten

Vooraf of om te delen

Jagersplankje

Twee breekbroodjes met tomaten tapenade, aioli en huisgemaakte kruidenboter 8,-

 Wilt u liever een kleine portie bestel 1 broodje voor 5,-

Stokbrood

Een mandje stokbrood met huisgemaakte kruidenboter 5,50

 Wilt u liever een kleine portie bestel een half mandje voor 3,25

Wildkroketjes

Zes huisgemaakte herten- en fazantkroketjes, geserveerd met preiselbeeren compote en grove mosterd 9,-


Huisgemaakte soepen

Wildbouillon

Getrokken van diverse soorten wild met bospaddenstoelen 6,50

Tomatensoep

De bekende romige tomatensoep met gehaktballetjes 6,50

Paddenstoelensoep

Een romige gebonden soep met paddenstoelen van het seizoen 5,50

Uiensoep

Traditionele Franse uiensoep met kaascrouton 7,-

Zwolse mosterd soep (vegetarisch)

Soep gemaakt van Zwolse mosterd 5,50

Al onze soepen worden geserveerd met stokbrood en roomboter


Voorgerechten

Hollandse garnalen

Klassieke Hollandse garnalen cocktail op eigentijdse wijze  15,50

Carpaccio

Van rund met rucola, pijnboompitten, truffelmayonaise en oude kaas 15,50

Proefplankje van wild

Pastrami van gans, hertencarpaccio en een kroketje van wild 17,-

Gamba’s

Geserveerd met groene salade en saus van knoflook 16,50

Hert

Rosbief van hert met een salade van paddenstoelen en kastanje  16,50

Biet

Carpaccio van chioggia biet zongedroogde tomaat, rucola en balsamico crème 10,50

Charcuterie

Plateau van onze lekkerste vleeswaren 17,-

Al onze voorgerechten worden geserveerd met toast en roomboter



Hoofdgerechten

Vis

Zalm

Gegrilde zalmfilet geserveerd met dille roomsaus 25,50

Gamba’s

Gepelde gamba’s op een bedje van verse pasta geserveerd met een lauwwarme knoflooksaus 26,50

Sliptong

Drie sliptongen gebakken in roomboter, geserveerd met een huisgemaakte remouladesaus 20,50

Zeeduivel

Langzaam gegaard met een groene kruiden boter 23,50


Vlees

Schnitzel Dorhout Mees

Varkensschnitzel geserveerd met stroganoffsaus 20,50

of met gebakken spek, ui, champignon en een gebakken ei 24,-

Varkenshaas

Hollandse varkenshaas geserveerd met champignonroomsaus 23,50

Tournedos

Biefstuk van ossenhaas (230 gr.) geserveerd met gebakken champignons en pepersaus 31,50

Ossenhaaspuntjes

Gewokte ossenhaaspuntjes geserveerd in morillesaus 23,-

Kalfslever

Gebakken kalfslever met spek en ui 21,50


Wild

Hallali

Onze huisspecialiteit, proeverij van diverse wildsoorten 42,50

Ree

Het mooiste stukje vlees van de ree geserveerd met bospaddenstoelen 36,-

Duo van wild

Hertenbiefstuk en ganzenfilet 34,-

Wildstoof

Wildstoof gemaakt van hert en ree  21,50


Maaltijdsalades

Gerookte vissoorten

Garnalen, paling, meerval, zalm en forel 16,50

Gamba’s

Zeven gepelde gamba’s met warme knoflooksaus 20,50

Ossenhaas

Salade met ossenhaaspuntjes en Gorgonzolakaas 18,50

Geitenkaas

Salade met geitenkaas, omwikkeld met spek en honing 15,50


Vegetarisch

Vegetarische Saté

Gemarineerde tempé met atjar tjampoer    17,50

Burger (veganistisch)

Bietenburger met kikkererwten  14,50

Quiche mediterrane

Met geitenkaas, pijnboompitten en diverse groentes 14,50

Huisgemaakte kroketjes van groenten

Drie kroketjes gemaakt van broccoli, wortel en champignons 14,50


Plate-gerechten

Kipsaté

Geserveerd met frites en salade 17,50

Varkenssaté

Geserveerd met frites en salade 17,50

Spareribs

Pondje spareribs, geserveerd met frites en salade 17,50

Big Burger

Twee hamburgers met gebakken uien en champignons, geserveerd op een burgerbol met frites en salade 15,50


Kindermenu

Voorgerecht:

Tomatensoep met gehaktballetjes en stokbrood 3,50

Hoofdgerecht (keuze uit of los te bestellen):

Zalm met friet 7,50

Spaghetti Bolognese 7,50

Kipkluifjes met friet 7,50

Nagerecht:

Kinderijsje 3,50


Nagerechten

Dame Blanche

Vanille-ijs met slagroom, geserveerd met een warme chocoladesaus 7,-
wel een Dame Blanche, alleen kleiner? Bestel nu een kleine dame blanche voor 3,50

Boerenjongens

Vanille-ijs met huis gewelde boerenjongens, advocaat en slagroom 8,-

Parfait van stoofpeer

Met een stoofpeertje en slagroom 9,-

Sorbet

Klassieke sorbet met fruit, vijf soorten ijs en slagroom 9,50

Sûkerbôle

Wentelteefje van Fries suikerbrood, geserveerd met vanille-ijs 8,-

Karamel

Diverse bereidingen van karamel  8,-

wel een Karamel dessert, alleen kleiner? Bestel nu een kleine karamel voor 4,-

Hollands kaasplankje

Met Kernhem, bleu de Wolvega, Friese nagelkaas en old Holland 10,-Heerlijk om te combineren met een glaasje Ruby port 14,50


Koffiespecialiteiten

Koffie Dorhout

Koffie naar keuze met een glaasje likeur en slagroom 5,50

Irish Coffee

Koffie met Jameson Irish whiskey, bruine suiker en room 8,75

Spanish Coffee

Koffie met Tia Maria of Licor 43 en room 8,75

Italian Coffee

Koffie met Amaretto Disaronno en room 8,75

French Coffee

Koffie met Grand Marnier en room 8,75

Dubai Coffee

Koffie met Baileys en room 8,75

Coffee Bonbon

Koffie of cappuccino geserveerd met bonbons 6,50


Maandmenu

Het maandmenu van november staat in het teken van wild!

Onze chef-kok heeft het volgende menu samengesteld:

Voorgerecht:

Dubbel getrokken wildbouillon

Hoofdgerecht:

Snoekbaarsfilet geserveerd met kruidenboter

Nagerecht:

Chocolademousse geserveerd op Aziatische wijze

Een heerlijk 3-gangen diner voor maar 27,50 p.p.