Restaurant


Proef onze passie en ervaar wat Restaurant Dorhout Mees in huis heeft. Restaurant Dorhout Mees is dé plek waar smaak, beleving en pure passie samenkomen.  Elegant, eigentijds en sfeervol. Laat je verrassen door onze chef-kok met bijzondere culinaire hoogstandjes in ons huiselijke restaurant.

Lunchkaart


Broodjes

Zachte bolletjes wit of bruin, met:

Jonge kaas – 2,75
Oude kaas – 3,-
Boerenham – 3,-
Boerenham & kaas – 3,0-
Gezond – 6,75
Fricandeau – 3,25
Rosbief – 3,25
Gerookte zalm – 7,25
Kroket – 3,75
Warm vlees – 6,75
Huisgemaakte gehaktbal – 8,-


Stokbroodjes wit of bruin, met:

Jonge of oude kaas – 5,50
Boerenham – 5,75
Boerenham & kaas -5,75
Gezond – 9,25
Brie – 9,-
Fricandeau – 6,25
Rosbief – 6,75
Gerookte zalm – 9,75
Warm vlees – 8,50


Tosti’s

Boerenham/kaas – 4,-
Kaas – 3,75
Salami/kaas – 4,-
Toscaanse – 4,50
Hawaï – 4,25


Uitsmijters

Kaas – 8,25
Boerenham – 8,50
Boerenham & kaas – 8,50
Spek – 8,75
Spek & kaas – 9,50
Rosbief – 8,75
Rosbief & kaas – 9,75
Uitsmijter Dorhout Mees – 10,-
Diverse omeletten vanaf – 8,50


Soepen

Wildbouillon – 5,-
Tomatensoep – 5,-
Champignonsoep – 5,-
Uiensoep – 5,-


Dinerkaart


Voorgerechten

Vooraf of om te delen

Jagersplankje 7,50

Twee breekbroden met tomaten tapenade, hummus en aioli

Stokbrood 5,-

Een mandje stokbrood met huisgemaakte kruidenboter

Wildkroketjes 8,50

Zes huisgemaakte herten- en fazantkroketjes, geserveerd met preiselbeeren compote en grove mosterd


Huisgemaakte soepen

Wildbouillon 6,-

Getrokken van diverse soorten wild, met bospaddenstoelen

Champignonsoep (vegetarisch) 5,-

Een gebonden, romige champignonsoep met dragon

Tomatensoep 6,-

De bekende, romige tomatensoep met gehaktballetjes

Kreeftensoep 8,50

Huisgemaakt, verrijkt met cognac

Uiensoep 6,50

Traditionele Franse uiensoep met Kaascroutons

Al onze soepen worden geserveerd met stokbrood en roomboter


Voorgerechten

Duo van Zalm 14,50

Koud en warm gerookte zalm met een pittige mayonaise

Parmaham 15,50

Salade met meloen, zongedroogde tomaatjes en mozzarella

Carpaccio 14,50

Van rund met bearnaise-mayonaise, rucola, kappertjes en oude kaas

Wilde zwijnerij 13,50

Kroketje van wild zwijn, gerookte gans en rosbief van ree, met preiselbeerensaus en rood fruit

Gamba’s 15,50

Geserveerd met groene salade en saus van groene pepers en pernod

Al onze voorgerechten worden geserveerd met toast en roomboter


Hoofdgerechten

Vis

Zalmfilet gegrild 24,-

Op de huid gegrilde zalmfilet, geserveerd met dille boter

Gamba’s 25,-

Tien gepelde gamba’s op een bedje van verse pasta, geserveerd met een lauwwarme knoflooksaus

Sliptong 19,50

Drie sliptongen, gebakken in roomboter, geserveerd met een huisgemaakte remouladesaus

 


Vlees

Schnitzel Dorhout Mees

Varkensschnitzel geserveerd met stroganoffsaus  19,50

        Of met gebakken spek, ui, champignon en een gebakken ei  22,50

 Varkenshaas 22,-

Hollandse varkenshaas, geserveerd met champignonroomsaus

Rib eye 30,-

Nieuw Zeelandse rib-eye, (350 gr.) geserveerd met een pepersaus

Tournedos 30,-

Biefstuk van ossenhaas, (230 gr.) geserveerd met gebakken champignons en pepersaus

Ossenhaaspuntjes 21,50

Gewokte ossenhaaspuntjes, geserveerd in morillesaus

Tamme eendenborstfilet 24,50

Geserveerd met bosvruchten en honingsaus


Wild

Ree 32,50

Een heerlijk zacht stukje wild, gebakken ree biefstuk

Duo van wild 29,-

Gebakken reebiefstukpuntjes en een huisgemaakte stoof van wild zwijn


Maaltijdsalades

Gerookte vissoorten 15,50

Met garnalen, paling, meerval, zalm en forel

Gamba’s 19,50

Acht gepelde gamba’s met warme knoflooksaus

Ossenhaas 17,50

Salade met ossenhaaspuntjes en gorgonzolakaas

Geitenkaas 14,50

Salade met geitenkaas, omwikkeld met spek en honing

Kip 15,50

Oosterse salade met zoetzure dressing


Vegetarisch

Vegetarische burger 17,50

Van groenten en zeewier, met gegrilde groenten

Quiche mediterrane 14,50

Met geitenkaas, pijnboompitten en diverse groentes

Oosterse gewokte groenteschotel (veganistisch) 14,50

Met zwarte bonen en teriyakisaus


Plate-gerechten

Kipsaté 16,50

Geserveerd met frites en salade

Varkenssaté 17,50

Geserveerd met frites en salade

Spareribs 16,50

Pondje spareribs, geserveerd met frites en salade

Big Burger 14,50

Twee hamburgers met gebakken uien, geserveerd op een burgerbol met frites en salade


Kindermenu

Voorgerecht:

Tomatensoep met gehaktballetjes en stokbrood 3,50

Hoofdgerecht (keuze uit of los te bestellen):

Zalm met friet 7,50

Spaghetti Bolognese 7,50

Kipkluifjes met friet 7,50

Nagerecht:

Kinderijsje 3,50


Nagerechten

Dame Blanche 6,50

Vanille-ijs met slagroom, geserveerd met een warme chocoladesaus

Boerenjongens 7,50

Vanille-ijs met huis gewelde boerenjongens, advocaat en slagroom

Crème brulee 8,-

Met vanille en rietsuiker

Zoete verleiding 7,50

Met aardbeien, meringue, honing en munt

Sorbet 7,50

Klassieke sorbet met fruit, 5 soorten ijs en slagroom

Panna cotta 5,50

Met zomerfruit en slagroom

Kaasplankje 12,-

Met boerderij truffelkaas, Friese kruidnagelkaas, oud Hollandse kaas en lady’s blue


Koffiespecialiteiten

Koffie Dorhout 5,-

Koffie naar keuze met een glaasje likeur en slagroom

Irish Coffee  8,50

Koffie met Jameson Irish whiskey, bruine suiker en room

Spanish Coffee  8,50

Koffie met Tia Maria / licor 43 en room

Italian Coffee 8,50

Koffie met Amaretto Disaronno en room

French Coffee 8,50

Koffie met Grand Marnier en room

Dubai Coffee 8,50

Koffie met Baileys en room

Coffee Bonbon 6,-

Koffie of cappuccino geserveerd met bonbons


Maandmenu

Speciaal voor onze gasten in november heeft onze chef-kok het volgende menu samengesteld:

Voorgerecht:

Wildbouillon met champignons

Hoofdgerecht:

Herfst stoverij geserveerd met spruitjes en Pommes duchesse

Nagerecht:

Vanilleroomijs met warme karamelsaus en slagroom

Een heerlijk 3-gangen diner voor maar 27,50 p.p.