Restaurant


Proef onze passie en ervaar wat Restaurant Dorhout Mees in huis heeft. Restaurant Dorhout Mees is dé plek waar smaak, beleving en pure passie samenkomen.  Elegant, eigentijds en sfeervol. Laat je verrassen door onze chef-kok met bijzondere culinaire hoogstandjes in ons huiselijke restaurant.

Lunchkaart


Broodjes

Zachte bolletjes wit of bruin, met:

Jonge kaas of oude kaas  – 3,-
Boerenham – 3,25
Boerenham & kaas – 4,-
Gezond – 6,-
Rosbief – 3,50
Gerookte zalm – 6,-
Kroket – 4,-
Huisgemaakte gehaktbal – 8,50


Stokbroodjes wit of bruin, met:

Jonge of oude kaas – 6,-
Boerenham – 6,50
Boerenham & kaas – 7,-
Gezond – 9,-
Brie – 8,50
Rosbief – 7,-
Gerookte zalm – 10,50
Warme beenham – 10.-

Carpaccio – 9,50


Tosti’s

Boerenham/kaas – 5,-
Kaas – 4,-
Toscaanse – 5,-


Uitsmijters

Kaas – 9,-
Boerenham – 9,-
Boerenham & kaas – 9,-
Spek – 9,-
Spek & kaas – 9,50
Rosbief – 9,-
Rosbief & kaas – 9,50
Uitsmijter Dorhout Mees – 10,50-
Diverse omeletten vanaf – 8,50


Soepen

Wildbouillon – 6,-
Tomatensoep – 6,50
Champignonsoep – 5,50-
Uiensoep – 6,50


Dinerkaart


Voorgerechten

Vooraf of om te delen

Jagersplankje 8,-

Twee breekbroden met tomaten tapenade, hummus en aioli

Stokbrood 5,50

Een mandje stokbrood met huisgemaakte kruidenboter

Wildkroketjes 9,-

Zes huisgemaakte herten- en fazantkroketjes, geserveerd met preiselbeeren compote en grove mosterd


Huisgemaakte soepen

Wildbouillon 6,50

Getrokken van diverse soorten wild, met bospaddenstoelen

Champignonsoep 5,50

Een gebonden, romige champignonsoep

Tomatensoep 6,50

De bekende, romige tomatensoep met gehaktballetjes

Kreeftensoep 9,-

Huisgemaakt, verrijkt met cognac

Uiensoep 7,-

Traditionele Franse uiensoep met Kaascroutons

Broccolisoep 5,50

Soep van broccoli met knoflook en tijm (vegetarisch)

Al onze soepen worden geserveerd met stokbrood en roomboter


Voorgerechten

Duo van Zalm 15,50

Koud en warm gerookte zalm met een sausje van mosterd en dille

Carpaccio 15,50

Van rund met rucola, pijnboompitten, truffelmayonaise en oude kaas

Proefplankje van wild 17,-

Kroketje van wild zwijn, gerookte gans en rosbief van ree

Gamba’s 16,50

Geserveerd met groene salade en saus van knoflook

Eend 16,50

Gerookte eendenborst met katenspek, kruidenpluk en truffelmayonaise

Al onze voorgerechten worden geserveerd met toast en roomboter


Voorgerechten

Duo van Zalm 15,50

Koud en warm gerookte zalm met een pittige mayonaise

Dordogne 10,50

Vijf in bierbeslag gefrituurde champignons met zachte knolooksaus

Carpaccio 15,50

Van rund met rucola, pijnboompitten, truffelmayonaise en oude kaas

Proefplankje van wild 17,-

Kroketje van wild zwijn, gerookte gans en rosbief van ree

Gamba’s 16,50

Geserveerd met groene salade en saus van knoflook

Eend 16,50

Gerookte eendenborst met katenspek, kruidenpluk en truffelmayonaise

Al onze voorgerechten worden geserveerd met toast en roomboter


Hoofdgerechten

Vis

Zalmfilet gegrild 25,50

Op de huid gegrilde zalmfilet, geserveerd met dille roomsaus

Gamba’s 26,50

Gepelde gamba’s op een bedje van verse pasta, geserveerd met een lauwwarme knoflooksaus

Sliptong 20,50

Drie sliptongen, gebakken in roomboter, geserveerd met een huisgemaakte remouladesaus

Kabeljauwfilet 22,50

Op de huid gebakken rug moot van kabeljauw, geserveerd met groene asperge


Vlees

Schnitzel Dorhout Mees

Varkensschnitzel geserveerd met stroganoffsaus  20,50

        Of met gebakken spek, ui, champignon en een gebakken ei  24,-

 Varkenshaas 23,50

Hollandse varkenshaas, geserveerd met champignonroomsaus

Rib eye 38,-

Australische rib-eye steak, (450 gr.) geserveerd met pepersaus

Tournedos 31,50

Biefstuk van ossenhaas, (230 gr.) geserveerd met gebakken champignons en pepersaus

Ossenhaaspuntjes 23,-

Gewokte ossenhaaspuntjes, geserveerd in morillesaus

Magret de canard 28,-

De klassieke Franse tamme eendenborst met bosvruchtencrème


Wild

Hallali 42,50

Onze huisspecialiteit, proeverij van diverse wildsoorten met o.a. ree, hert, eend en wild zwijn

Ree 36,-

Het mooiste stukje vlees van de ree, geserveerd met bospaddenstoelen

Duo van wild 34,-

Hertenbiefstuk en ganzenfilet


Maaltijdsalades

Gerookte vissoorten 16,50

Met garnalen, paling, meerval, zalm en forel

Gamba’s 20,50

Zeven gepelde gamba’s met warme knoflooksaus

Ossenhaas 18,50

Salade met ossenhaaspuntjes en gorgonzolakaas

Geitenkaas 15,50

Salade met geitenkaas, omwikkeld met spek en honing

Vegetarisch

Vegetarische wellington 17,50

Gemaakt van geitenkaas, peer en spinazie

Huisgemaakte kroketjes van groenten 14,50

Drie kroketjes gemaakt van broccoli, wortel en champignons

Quiche mediterrane 14,50

Met geitenkaas, pijnboompitten en diverse groentes

Groenteloempia (veganistisch) 14,50

Twee loempia’s van groenten, geserveerd met glasnoodle, sweet-chili en teriyakisaus


Plate-gerechten

Kipsaté 17,50

Geserveerd met frites en salade

Varkenssaté 17,50

Geserveerd met frites en salade

Spareribs 17,50

Pondje spareribs, geserveerd met frites en salade

Big Burger 15,50

Twee hamburgers met gebakken uien, geserveerd op een burgerbol met frites en salade


Kindermenu

Voorgerecht:

Tomatensoep met gehaktballetjes en stokbrood 3,50

Hoofdgerecht (keuze uit of los te bestellen):

Zalm met friet 7,50

Spaghetti Bolognese 7,50

Kipkluifjes met friet 7,50

Nagerecht:

Kinderijsje 3,50


Nagerechten

Dame Blanche 7,-

Vanille-ijs met slagroom, geserveerd met een warme chocoladesaus

Boerenjongens 8,-

Vanille-ijs met huis gewelde boerenjongens, advocaat en slagroom

Warme kersen 9,-

met vanille-ijs en slagroom

Sorbet 8,-

Klassieke sorbet met fruit, 5 soorten ijs en slagroom

Sûkerbôle 8,-

Wentelteefje van Fries suikerbrood, geserveerd met vanille-ijs

Brownie 8,-

Gemaakt van pure chocolade, met chocolade ijs

Hollands kaasplankje

Met Kernhem, bleu de Wolvega, Friese nagelkaas en old Holland 10,-

Aanbevolen te combineren met een glaasje Ruby port 14,-


Koffiespecialiteiten

Koffie Dorhout 5,50

Koffie naar keuze met een glaasje likeur en slagroom

Irish Coffee  8,75

Koffie met Jameson Irish whiskey, bruine suiker en room

Spanish Coffee  8,75

Koffie met Tia Maria / licor 43 en room

Italian Coffee 8,75

Koffie met Amaretto Disaronno en room

French Coffee 8,75

Koffie met Grand Marnier en room

Dubai Coffee 8,75

Koffie met Baileys en room

Coffee Bonbon 6,-

Koffie of cappuccino geserveerd met bonbons


Maandmenu

Speciaal voor onze gasten in maart heeft onze chef-kok het volgende menu samengesteld:

Voorgerecht:

Voorjaars salade met ham en groene asperges

Hoofdgerecht:

Burger van hert met uienchutney,

geserveerd met frites en salade

Nagerecht:

IJs met warme kersen en slagroom

Een heerlijk 3-gangen diner voor maar 27,50 p.p.