13 jun. '23

Golf in de hitte: Tips om de zomer door te komen

golf-in-the-heat

Met de zomer in volle gang willen we graag enkele tips delen over het golfen in warme weersomstandigheden. Golfen in de hitte kan uitdagend zijn, maar met de juiste voorbereiding en voorzorgsmaatregelen kunnen jullie nog steeds genieten van jullie favoriete sport. Hier zijn een paar richtlijnen om in gedachten te houden:

  1. Hydrateer, hydrateer, hydrateer: Het is essentieel om goed gehydrateerd te blijven tijdens het golfen in de hitte. Neem voldoende water mee en drink regelmatig, zelfs als je geen dorst hebt.
  2. Draag geschikte kleding: Kies lichte en ademende kleding die je helpt koel te blijven. Vermijd donkere kleuren, omdat deze warmte absorberen. Een pet of hoed kan ook helpen om je gezicht en hoofd te beschermen tegen de zon.
  3. Breng zonnebrandcrème aan: Vergeet niet om een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor aan te brengen, zelfs op bewolkte dagen. Bescherm jezelf tegen schadelijke UV-stralen om zonnebrand en andere huidproblemen te voorkomen.
  4. Plan je rondes verstandig: Probeer te golfen tijdens de koelere uren van de dag, zoals vroeg in de ochtend of laat in de middag. Dit minimaliseert je blootstelling aan de sterkste zonnestralen en helpt je omgaan met de hitte.
  5. Neem pauzes en zoek schaduw: Als de hitte overweldigend wordt, neem dan regelmatig pauzes en zoek schaduwrijke plekken om af te koelen. Dit kan onder bomen zijn of  op het terras van de Sportsbar & Brasserie.
  6. Luister naar je lichaam: Let op tekenen van oververhitting, zoals duizeligheid, vermoeidheid, misselijkheid of hoofdpijn. Als je je niet goed voelt, stop dan met spelen en zoek onmiddellijk medische hulp indien nodig.

Wees verstandig en neem de nodige voorzorgsmaatregelen bij het golfen in de hitte. Het is belangrijk om je eigen gezondheid en welzijn te prioriteren. We wensen jullie allemaal veilige en aangename golfervaringen, ongeacht het weer!