6 feb. '23

De nieuwe duurzame digitale NGF-pas. Heb jij hem al?

ngf-pas-large
Mede dankzij het succes van de app GOLF.NL hebben al meer dan 345.000 golfers een digitale NGF-pas, die de plastic pas heeft vervangen. Wie nog over ‘plastic’ beschikt, leggen we graag uit wat de meerwaarde van de digitale pas is voor praktisch gebruik als natuurlijk voor het milieu.

Ambitie: digitale NGF-pas

Sinds de invoering van de digitale pas in 2019 is de ambitie van de NGF om op korte termijn afscheid te nemen van de plastic pas. Steeds meer golfers denken er ook zo over want het aantal plastic passen is rap afgenomen de afgelopen jaren. Dat is mede te danken aan het succes van de app GOLF.NL, waarin je de digitale pas terugvindt. Wie per se een plastic pas wil kan dat aanvragen bij zijn of haar club. Maar we hopen dat je ons wil helpen om minder plastic te produceren en dat je geen plastic kaart aanvraagt.

De NGF-pas

Als lid van een golfclub beschik je over een digitale NGF-pas met de naam van jouw club en jouw actuele handicap. Je vindt de digitale pas in de app GOLF.NL, op mijn.golf.nl (de desktop-/tablet-variant van de app GOLF.NL) en meestal ook in de online omgeving van jouw golfclub. Ben je lid van twee clubs, dan zie je op de app twee NGF-pasjes. De digitale pas laat meteen na een qualifying ronde je nieuwe handicap zien.

  • Heb je de app GOLF.NL al geïnstalleerd op je telefoon, dan vind je de digitale NGF-pas in je profiel.
  • Heb je de app GOLF.NL nog niet op je telefoon, dan kun je die hier downloaden.

Op 1 januari toont de app GOLF.NL automatisch je digitale NGF-pas voor het nieuwe kalenderjaar, tenzij je je hebt uitgeschreven bij je golfclub.

Het Golf Service Nummer (GSN)

Op je digitale NGF-pas staat je Golf Service Nummer (GSN). Ieder speler heeft één GSN en dat nummer begint met NL. Jouw handicap, scores en andere historistische data worden opgeslagen onder je GSN.

De voordelen van een digitale pas

Sinds 2019 heeft iedere golfer een digitale NGF-pas. Het grootste voordeel hiervan is duurzaamheid, maar er zijn veel meer voordelen;

  • Een digitale pas heb je altijd bij je in je telefoon.
  • Met de digitale pas beschik je altijd over je actuele handicap, want na elke qualifying ronde wordt de handicap op je digitale pas geactualiseerd.
  • De digitale NGF-pas is bij meeste golfclubs in de online clubomgeving geïntegreerd.
  • De digitale NGF-pas kan niet stuk en je kunt de pas niet verliezen.
  • De digitale pas heeft een barcode en QR-code die gebruikt kunnen worden voor het kassasysteem, het registreren van een golfronde en andere toepassingen op golfclubs. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn van de NGF-pas, informeer er dan naar bij jouw golfclub.
  • De digitale NGF-pas is ook geldig en wordt geaccepteerd in het buitenland. Het is dus niet nodig om voor een golfvakantie een fysieke pas aan te vragen via je club. De digitale pas van iedere speler verschijnt zoals gezegd in de app GOLF.NL en is ook zichtbaar als je inlogt op mijn.golf.nl, de tablet- en desktopvariant van de app. (Zonder internetverbinding is de digitale NGF-pas niet zichtbaar in de app GOLF.NL en ook niet op mijn.golf.nl. Golfers die gedurende een golfvakantie een golfbaan gaan bezoeken waar geen internet is, kunnen voor vertrek een screenshot maken van hun digitale pas in de app GOLF.NL of op mijn.golf.nl en die foto tonen op de golfbaan.)