De Golfbaan


Golfbaan Dorhout Mees 9 holes – 18 opties

Gelegen in de Flevopolder onder zeeniveau met uitzicht over het Veluwemeer ligt Golfbaan Dorhout Mees. De Flevopolders zijn tussen 1950 en 1968 ingepolderd. In de wereld kijkt men graag naar Nederland als het gaat over de strijd met- en tegen het water. Een Golfbaan onder zeeniveau maakt de connectie met de golfsport extra spectaculair, want ook golf is een spel ‘met- en tegen de elementen’. 

De golfbaan laat de spanning tussen water en land, nieuw- en oud-land duidelijk zien.  Het oude land, de bodem van de oude Zuiderzee is nu heel goed te zien in de baan, daarnaast vertellen de diverse waterpartijen als ook spectaculaire ophogingen u het verhaal van de inpoldering.  Op de Par3 hole 9 en hole 18 staat u boven zeeniveau waarbij u uitkijkt over het Veluwemeer. Waterpartijen, ophogingen, aangelegde stranden en prachtige begroeiing zorgt voor diversiteit, uitdaging in het golfspel, en prachtige uitzichten. Kortom een genot om de golfsport op deze baan te beoefenen.

Recente ontwikkelingen 18 holes

De nieuwe 9-holes golfbaan is gebouwd naar ontwerpen van Michiel van der Vaart van Spogard & van der Vaart en Andrew Cude. Spectaculair in het 9-holes ontwerp zijn de 18 verschillende tees, waardoor men een 18-holes beleving krijgt doordat er afwisselend van verschillende tees kan worden gespeeld. 

Over Dorhout Mees

U vindt ons in het Hart van Nederland, enerzijds dichtbij de Randstad en anderzijds grenzend aan de Veluwe en de noordelijke provincies. Naast de golfbaan bieden wij vele andere outdoor activiteiten aan, een hotel en een restaurant met de kenmerken eigentijds, sfeervol en elegant. Kortom aan diversiteit en mogelijkheden is op deze plek niets te kort geschoten.