NGF Competitie


NGF Competitie Golfclub Dorhout Mees. Teamindeling, speeldata en informatie.

NGF Competitie Teams en speeldata 2017

De Competitie teams van 2017 zijn bekend. Klik hier voor indeling NGF competitie teams 2017

De speeldatums voor 2017 zijn bekend. Klik hier: NGF Competitie data 2017.

 

 

NGF Competitie, wat houdt dit eigenlijk in?

Net als vele andere golfverenigingen strijdt ook Dorhout Mees elk jaar met verschillende teams in deze competitie van de NGF. De competitie wordt door de NGF georganiseerd en elke golfvereniging en golfclub kan deelnemen aan deze open competitie.

De competitie wordt landelijk in het voorjaar gespeeld, meestal in de maanden april en mei. Dorhout Mees is met 12 teams goed vertegenwoordigd in de competitie.

De competitie teams zijn ingedeeld in een poule met vier andere teams. Elk team neemt een keer het gastheer- of gastvrouwschap voor zijn of haar rekening, hetgeen inhoudt dat u als niet meespelend lid, in de wedstrijd kalender een aantal NGF wedstrijden zult tegenkomen. Dit zijn de dagen waarop de NGF wedstrijd dus op onze baan wordt gespeeld.

Mocht u belangstelling hebben om aan deze competitie deel te nemen, dan kunt u zich hiervoor inschrijven tot half oktober. Inmiddels is de inschrijving dus gesloten.

De competitie valt onder de verantwoordelijkheid van de Wedstrijd commissie.
De NGF competitie coördinator is John van Zelst.

 

NGF Competitie Dorhout Mees

In 2017 nemen de volgende competitie teams deel aan de NGF competitie:

1  Dames team                   –  36 holes competitie zondag
3 Heren teams                   –  27 holes competitie zondag
2 Heren teams senioren  –  27 holes competitie vrijdag
3 Heren teams senioren  –  18 holes competitie vrijdag
2 Dames teams                 –  18 holes competitie donderdag
1 Jeugd team                     –  18 holes zondag

 

Dus u bepaalt zelf welke competitie u wilt spelen, (36, 27 of 18 holes) en daar schrijft u zich voor in. In de hal van ons golfcafé ligt een inschrijfmap waar u zich kunt inschrijven voor de competitie (inschrijving tot half oktober). Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met John van Zelst: 06 – 55538020 of e-mail: johnvanzelst4@gmail.com.

NGF Competitie Do’s and Dont’s

Jaarlijks ontvangt de NGF geregeld vragen over hoe een competitiedag zou moeten verlopen. Vele zaken staan beschreven in het competitiereglement en de zogenaamde ‘verplichtingen’.

Maar hoe zit het bijvoorbeeld met het eten na afloop, ‘moet’ dat? En wat zijn de kledingvoorschriften? Het NGF heeft geprobeerd om op deze en meerdere terugkomende vragen een antwoord te geven. Dit heeft de NGF in onderstaand document verzameld. Hanteer dit document als een leidraad, niet als een geschreven regel.

Klik hier voor het NGF competitie document met de titel ‘NGF competitie mores’.