Restaurant


Proef onze passie en ervaar wat Restaurant Dorhout Mees in huis heeft. Restaurant Dorhout Mees is dé plek waar smaak, beleving en pure passie samenkomen.  Elegant, eigentijds en sfeervol. Laat je verrassen door onze chef-kok met bijzondere culinaire hoogstandjes in ons huiselijke restaurant.

Lunchkaart


Broodjes

Zachte bolletjes wit of bruin, met:

Jonge kaas – 2,75
Oude kaas – 3,-
Boerenham – 3,-
Boerenham & kaas – 3,0-
Gezond – 6,75
Fricandeau – 3,25
Rosbief – 3,25
Gerookte zalm – 7,25
Kroket – 3,75
Warm vlees – 6,75
Huisgemaakte gehaktbal – 8,-


Stokbroodjes wit of bruin, met:

Jonge of oude kaas – 5,50
Boerenham – 5,75
Boerenham & kaas -5,75
Gezond – 9,25
Brie – 9,-
Fricandeau – 6,25
Rosbief – 6,75
Gerookte zalm – 9,75
Warm vlees – 8,50


Tosti’s

Boerenham/kaas – 4,-
Kaas – 3,75
Salami/kaas – 4,-
Toscaanse – 4,50
Hawaï – 4,25


Uitsmijters

Kaas – 8,25
Boerenham – 8,50
Boerenham & kaas – 8,50
Spek – 8,75
Spek & kaas – 9,50
Rosbief – 8,75
Rosbief & kaas – 9,75
Uitsmijter Dorhout Mees – 10,-
Diverse omeletten vanaf – 8,50


Soepen

Wildbouillon – 5,-
Tomatensoep – 5,-
Champignonsoep – 5,-
Uiensoep – 5,-


Dinerkaart


Voorgerechten

Vooraf of om te delen

Jagersplankje 7,50

Twee breekbroden met tomaten tapenade, hummus en aioli

Stokbrood 5,-

Een mandje stokbrood met huisgemaakte kruidenboter

Wildkroketjes 8,50

Zes huisgemaakte herten- en fazantkroketjes, geserveerd met preiselbeeren compote en grove mosterd


Huisgemaakte soepen

Wildbouillon 6,-

Getrokken van diverse soorten wild, met bospaddenstoelen

Champignonsoep (vegetarisch) 5,-

Een gebonden, romige champignonsoep met dragon

Tomatensoep 6,-

De bekende, romige tomatensoep met gehaktballetjes

Kreeftensoep 8,50

Huisgemaakt, verrijkt met cognac

Al onze soepen worden geserveerd met stokbrood en roomboter


Voorgerechten

Trio van vis 14,50

Gerookte zalm, rivierkreeftjes op een frisse limoensalade

gefrituurde pijlstaartinktvis met een pittige mayonaise

Licht gerookte kabeljauw 11,50

Op een salade van aardappel, kwartelei en citrusvinaigrette

Salade met zwezerik 16,50

Krokant gebakken zwezerik op een frisse, groene salade

Carpaccio 14,50

Van rund met bearnaise-mayonaise, rucola, kappertjes en oude kaas

Wilde zwijnerij 13,50

Coppa van wild zwijn, gerookte gans en rosbief van hert, met preiselbeerensaus en rood fruit

Paté 9,50

Van Livar-varken met walnoot en rode uien compote

Tartaar van gerookte zalm 12,-

Met gegaarde gamba’s, tuinkruiden crème fraîche en citroen sponscake

Gamba’s 15,50

Geserveerd met groene salade en saus van groene pepers en pernod

Gerookte varkenslende 12,50

Geserveerd met truffelmayonaise en kruidensalade

Polder proeverij (min. 2 pers.) 17,50 p.p.

Selectie van onze voorgerechten

Al onze voorgerechten worden geserveerd met toast en roomboter


Hoofdgerechten

Vis

Gepocheerde kabeljauw 24,-

Met mosselen, kruidencoulis en kreeftensaus

Zalmfilet 22,-

Op de huid gebakken zalmfilet, geserveerd met Hollandaisesaus

Gamba’s 25,-

Tien gepelde gamba’s op een bedje van verse pasta, geserveerd met een lauwwarme knoflooksaus

Sliptong 19,50

Drie sliptongen, gebakken in roomboter, geserveerd met een huisgemaakte remouladesaus

Zeebaarsfilet 23,50

Geserveerd met gepofte tomaat en orzo pasta


Vlees

Schnitzel Dorhout Mees

Varkensschnitzel geserveerd met stroganoffsaus  19,50

        Of met gebakken spek, ui, champignon en een gebakken ei  22,50

 Varkenshaas 22,-

Hollandse varkenshaas, geserveerd met champignonroomsaus

Rib eye 30,-

Nieuw Zeelandse rib-eye, (350 gr.) geserveerd met een pepersaus

Tournedos 30,-

Een biefstuk van ossenhaas, (230 gr.) geserveerd met gebakken champignons en pepersaus

Ossenhaaspuntjes 21,50

Gewokte ossenhaaspuntjes, geserveerd in morillesaus

Kalfsentrecote 27,50

Geserveerd met salieboter

Lamsschenkel 23,-

Zacht gestoofd met risotto en rozemarijn


Wild

Trio van hert 34,-

Gebakken hertenbiefstuk, huisgemaakte stoof en hertenburger met paddenstoelen

Hallali 36,50

Onze klassieker: een proeverij van diverse soorten wild

Onder andere met hert, ree, zwijn en gevogelte

Reebiefstuk 32,50

Malse, veluwse reebiefstukjes, geserveerd met preiselbeeren- en morillesaus 


Maaltijdsalades

Gerookte vis 15,50

Garnalen, paling, meerval, zalm en forel

Gamba’s 19,50

Acht gepelde gamba’s met warme knoflooksaus

Ossenhaas 17,50

Salade met ossenhaaspuntjes en gorgonzolakaas

Geitenkaas 14,50

Salade met geitenkaas, omwikkeld met spek en honing

Oosters 14,50

Met kip en zoetzure dressing


Vegetarisch

Burger 17,50

Van groenten en zeewier, met gegrilde groenten en olijfolie

Portobello 15,50

In combinatie met pasta, parmezaan en rucola

Oosterse gewokte groenteschotel (veganistisch) 14,50

Met zwarte bonen en teriyakisaus


Plate-gerechten

Kipsaté 16,50

Geserveerd met frites en salade

Varkenssaté 16,50

Geserveerd met frites en salade

Spareribs 16,50

Pondje spareribs, geserveerd met frites en salade

Big Burger 14,50

Twee hamburgers met gebakken uien, geserveerd op een burgerbol met frites en salade


Kindermenu

Voorgerecht:

Tomatensoep met gehaktballetjes en stokbrood 3,50

Hoofdgerecht (keuze uit of los te bestellen):

Zalm met friet 7,50

Spaghetti Bolognese 7,50

Kipkluifjes met friet 7,50

Nagerecht:

Kinderijsje 3,50


Nagerechten

Dame Blanche 6,50

Vanille-ijs met slagroom, geserveerd met een warme chocoladesaus

Boerenjongens 6,50

Vanille-ijs met boerenjongens, advocaat en slagroom

Crème brulee 8,-

Met vanille en rietsuiker

Zoete verleiding 7,50

Met aardbeien, meringue, honing en munt

Mississippi Mud Cake 8,50

Met mandarijnen ijs

Cheesecake 7,50

Chocolade ijs en mangosaus

Kaasplankje 12,-

Met boerderij truffelkaas, boerenwhiskeykaas, oud Hollandse kaas en lady’s blue


Koffiespecialiteiten

Koffie Dorhout 5,-

Koffie naar keuze met een glaasje likeur en slagroom

Irish Coffee  8,50

Koffie met Jameson Irish whiskey, bruine suiker en room

Spanish Coffee  8,50

Koffie met Tia Maria / licor 43 en room

Italian Coffee 8,50

Koffie met Amaretto Disaronno en room

French Coffee 8,50

Koffie met Grand Marnier en room

Dubai Coffee 8,50

Koffie met Baileys en room

Bonbon 6,-

Koffie of cappuccino met bonbons


Maandmenu

Speciaal voor onze gasten in april heeft onze chef-kok het volgende menu samengesteld:

Voorgerecht:

Gerookte varkenslende met truffelmayonaise

Hoofdgerecht:

Lente stoofschotel geserveerd met

asperges, champignons, friet en salade

Nagerecht:

Oranje dessert

mandarijnen ijs, meringue en mint

Een heerlijk 3-gangen diner voor maar 27,50 p.p.