Restaurant


Proef onze passie en ervaar wat Restaurant Dorhout Mees in huis heeft. Restaurant Dorhout Mees is dé plek waar smaak, beleving en pure passie samenkomen.  Elegant, eigentijds en sfeervol. Laat je verrassen door onze chef-kok met bijzondere culinaire hoogstandjes in ons huiselijke restaurant.

Lunchkaart


Broodjes

Zachte bolletjes wit of bruin, met:

Jonge kaas – 2,75
Oude kaas – 3,-
Boerenham – 3,-
Boerenham & kaas – 3,0-
Gezond – 6,75
Fricandeau – 3,25
Rosbief – 3,25
Gerookte zalm – 7,25
Kroket – 3,75
Warm vlees – 6,75
Huisgemaakte gehaktbal – 8,-


Stokbroodjes wit of bruin, met:

Jonge of oude kaas – 5,50
Boerenham – 5,75
Boerenham & kaas -5,75
Gezond – 9,25
Brie – 9,-
Fricandeau – 6,25
Rosbief – 6,75
Gerookte zalm – 9,75
Warm vlees – 8,50


Tosti’s

Boerenham/kaas – 4,-
Kaas – 3,75
Salami/kaas – 4,-
Toscaanse – 4,50
Hawaï – 4,25


Uitsmijters

Kaas – 8,25
Boerenham – 8,50
Boerenham & kaas – 8,50
Spek – 8,75
Spek & kaas – 9,50
Rosbief – 8,75
Rosbief & kaas – 9,75
Uitsmijter Dorhout Mees – 10,-
Diverse omeletten vanaf – 8,50


Soepen

Wildbouillon – 5,-
Tomatensoep – 5,-
Champignonsoep – 5,-
Uiensoep – 5,-


Dinerkaart


Voorgerechten

Vooraf

Jagersplankje – 7,50

Twee breekbroden met tomaten tapenade, roomkaas en aïoli

Stokbrood – 5,-

Mandje stokbrood met huisgemaakte kruidenboter

Wildkroketjes – 8,50

Zes huisgemaakte herten- en fazantkroketjes, geserveerd met preiselbeeren compote en grove mosterd


Soepen

Wildbouillon – 5,50

Rijk gevulde wildbouillon met paddenstoelen en tuinkruiden

Champignonsoep – 5,-

Gebonden champignonsoep

Tomatensoep – 6,-

Tomatensoep met room, prei en gehaktballetjes

Uiensoep (vegetarisch) – 6,-

Uiensoep van biologisch geteelde uien, met crouton en gegratineerd met kaas

Al onze soepen worden geserveerd met stokbrood en roomboter


Voorgerechten

Duo van vis – 16,50

Van Hollandse garnalen en gerookte paling

Carpaccio – 15,50

Van rund met pijnboompitten, pesto en Old Amsterdam 

Hét wildplankje – 16,00

Combinatie van koud en warm geserveerde wildgerechten. Waaronder: wildkroket, wildbouillon, huisgerookte hert en wildterrine

Wijnsuggestie: Bernardus Chardonnay

Al onze voorgerechten worden geserveerd met toast en roomboter 


Hoofdgerechten

Vlees

Al onze vleesgerechten worden geserveerd met gebakken aardappels en salade

Schnitzel Dorhout Mees – 19,50

Varkensschnitzel geserveerd met stroganoffsaus

Met gebakken spek, ui, champignon en ei – 22,50

Ribeye – 30,- p.p.

Malse steak (700 gr.) voor 2 personen, in z’n geheel geserveerd
op een plank, geserveerd met rode portsaus

Wijnsuggestie: Salentein Malbec Barrel SelectionWinterstamppotje – 14,50

Varkenshaas – 22,-

Hollandse varkenshaas met champignonroomsaus

Tournedos – 30,-

Gebakken biefstuk van ossenhaas van 230 gram geserveerd met pepersaus

Ossenhaaspuntjes – 21,50

Gewokte ossenhaaspuntjes, geserveerd in morillesaus

Tamme eendenborst – 24,50

met vanille-portsaus en pecannoten

Kipsaté – 16,50

Kipsaté met frites en salade

Varkenssaté – 16,50

Varkenshaassaté met frites en salade

Spareribs – 16,50

Gemarineerde spareribs met frites en salade

Big Burger – 14,50

Twee burgers geserveerd op onze burger bol met frites en salade 


Vis

Sliptong 19,50

Drie sliptongen gebakken in roomboter, geserveerd met huisgemaakte remouladesaus

Gamba’s 25,-

Tien gepelde gamba’s met lauwwarme knoflooksaus en verse pasta

Zalmfilet  22,-

Gebakken zalmfilet geserveerd met witte wijn roomsaus

Wijnsuggestie: Salentein Sauvignon Blanc Barrel Selection


Vegetarisch

Pasta 15,50

Geserveerd met gegrilde groenten, gefrituurde paddenstoelen en Parmezaanse kaas


Maaltijdsalades

Ossenhaas 17,50

Biefstukpuntjes en gorgonzola kaas

Gerookte vis 15,50

Garnalen, paling, meerval, zalm en forel

Geitenkaas 14,50

Geitenkaas met spek en honing

Gamba’s 19,50

Acht gepelde gamba’s met warme knoflooksaus


Kindergerechten

Voorgerecht 3,50

Tomatensoep met gehaktballetjes en stokbrood

Hoofdgerecht 7,50

keuze uit:

Frietjes met zalm

Spaghetti Bolognese

Kipkluifjes met friet

Nagerecht 3,50

Kinderijsje  


Nagerechten

Dame Blanche – 6,50

Vanille-ijs met slagroom en warme chocoladesaus

Boerenjongens – 6,50

Vanille-ijs met boerenjongens, advocaat en slagroom

Summer Mess – 6,50

Meringue, zomerfruit en slagroom, geserveerd in een glas

Kaasplankje – 12,00

Selectie van nationale en internationale kaasplateau van onze kaasspecialist. Onder andere: Old Amsterdam, Gorgonzola en Kernhemmer kaas, geserveerd met vijgenbrood en een glaasje Ruby port


Koffiespecialiteiten

Koffie Dorhout 5,-

Koffie naar keuze met een glaasje likeur en slagroom

Irish Coffee  8,50

Ierse whiskey, bruine suiker en slagroom

Spanish Coffee  8,50

Tia Maria en slagroom

Italian Coffee 8,50

Amaretto en slagroom

French Coffee 8,50

Grand Marnier en slagroom

Dubai Coffee 8,50

Baileys en slagroom


Maandmenu

Speciaal voor onze gasten in september heeft onze chef-kok het volgende menu samengesteld:

Voorgerecht:

Salade van gerookte kip met citrusdressing

Hoofdgerecht:

Klassieke Runderstoofschotel geserveerd met frites en sla

Nagerecht:

Chocolade ijs met slagroom

Een heerlijk 3-gangen diner voor maar 27,50 p.p.